Microsoft Win Home 10 64Bit ENG Softver – KW9-00139

Microsoft
Dostupnost:

1 na stanju


  • Verzija: Windows 10 Home 64bit
  • Verzija softvera: OEM

130.00 

1 na stanju

OEM (Original Equipment Manufacturer) softver je predviđen za isporuku isključivo uz nove računare, a ujedno je i najpovoljniji način da nabavite Microsoft softver.
Dokaz da je OEM softver legalan su originalni instalacioni mediji zaštićeni hologramom i ugovor o korišćenju, kao i COA (Certifikat o autentičnosti) naljepnica koju treba zalijepiti na vidno mjesto na kućištu računara. Certifikat o autentičnosti na sebi sadrži i serijski broj koji vam je neophodan za instalaciju softvera. Glavna prednost nabavke OEM softvera je povoljnija cijena od standardne, a glavni nedostatak je činjenica da se nakon kupovine softver “vezuje” za hardver na kome je instaliran i ne može se legalno prebaciti na drugi računar.
Na ovaj način mogu se kupiti Windows Home i Pro edicije, kao i edicije Windows Servera, kao što su Windows Server Standard/ Essentail itd. kao i CALovi odnosno licence za pristup serveru.

Kupuje se uz nov računar.
Maksimalno podržana RAM memorija: 128GB

Sistemski potrebno:

Procesor: minimum 1GHz
Ram memorija: 2GB
Hard disk: 20GB
Grafička karta: koja podržava minimum DirectX 9 sa WDDM 1.0 drajverom
Monitor: minimum rezolucije 800×600

Funkcije:
– Continuum (omogućava da operativni sistem bolje radi kada računar podržava tastaturu, miš i unošenje putem dodira (touch input))
– Cortana (pomaže pri korišćenju računara, upravlja vašim kalendarom, nalazi datoteke, fajlove ili čak priča viceve. Korišćenje Cortane je moguće putem unosa teksta ili putem govora.)
– Hardverska enkripcija
– Microsoft Edge (novi web pretraživač koji omogućava da pravite belješke, pišete, skicirate i markirate direktno na web stranicama. Podržava pomoć od strane Cortana funkcije)
– Microsoft Account
– Upravljanje mobilnim telefonom
– Učitavanje linije sa biznis aplikacijama (Side-loading of line of business apps)
– Virtual desktop
– Windows Hello (prijavljivanje na Windows 10 pomoću pogleda ili dodira)

SKU: KW9-00139 Kategorija: