Često postavljena pitanja

Kako bi Vam pomogli, razjasnili sve nedoumice koje imate ili olakšali poslovanje sa nama, pripremili smo za Vas najčešće postavljena pitanja i kratke odgovore na ista. Nadamo se da ćete pronaći ono što Vas interesuje.
Ukoliko ipak imate dodatnih pitanja na raspolaganju Vam je naše ljubazno osoblje koje možete kontaktirati.

Kako kreiram Moj nalog?

Kako bi kreirali Moj nalog neophodno je da se registrujete klikom na link “Moj nalog/Registracija” u gornjem desnom uglu, na samom vrhu stranice www.vjeverica.me. Potrebno je da popunite označena polja u formularu za registraciju.

Možete se registrovati kao pravno ili kao fizičko lice.

Zašto je potrebno da se registrujem?

Kao registrovani korisnik na našem sajtu možete poručivati robu iz našeg asortimana vrlo jednostavno i ne morate svaki put kada želite nešto poručiti iznova unositi podatke. Takode, možete koristiti uslugu Lista želja koja Vam jednostavno omogućava da pratite promjenu cijene željenog proizvoda. Svaki put kada dođe do promjene cijene ili se jednostavno pojavi na stanju nešto što trenutno nije bilo raspoloživo, bićete automatski obaviješteni mailom o tome. U narednom periodu pripremili smo za Vas puno iznenađenja, pogodnosti i otvaranje našeg Loyalty kluba, čiji član postajete registracijom na našem sajtu, a čime stičete pravo na benificije prilikom svake kupovine kod nas.

Kako mogu da se ulogujem na moj nalog?

Da bi se ulogovali na Vaš nalog, molimo Vas kliknite na “ Moj nalog/Prijava” u gornjem desnom uglu na samom vrhu strane www.vjeverica.me  i unesite podatke koje ste koristili prilikom registracije.

Kako da se odjavim?

Da bi se odjavili, molimo Vas kliknite na “Moj nalog/Odjava” u gornjem desnom uglu na samom vrhu strane www.vjeverica.me . Tako sprečavate neovlašćeno upravljanje Vašim nalogom od strane trećih lica koji mogu pristupiti Vašem računaru.

Da li mogu da izmijenim moje podatke, e-mail adresu, ime ili lozinku?

Da bi  izmijenlii Vaše podatke, prijavite se na nalog i kliknite na “Moj nalog” u gornjem desnom dijelu ekrana. Kada se otvori strana Moj nalog, na levoj strani ekrana vidjećete polje “izmijeni podatke”, gdje možete da ažurirate svoje lične podatke. Ako ste zaboravili svoju lozinku, dovoljno je da je resetujete, što možete učiniti jednostavnim praćenjem linka “Zaboravili ste lozinku” u polju za logovanje i unosite adresu kojom ste se registrovali.  Nakon toga, mi ćemo Vam poslati e-mail koji sadrži uputstva o tome kako da ponovo postavite lozinku. Da bi bili sigurni, osim foldera inbox, provjerite i folder Spam / Junk za slučaj da je naš e-mail usmjeren tamo. U svako doba nas možete kontaktirati.

Koliko su sigurne moje online transakcije?

Obzirom da smo posebnu pažnju posvetilli bezbjednosti, Vaše uplate i lične podatke shvatamo veoma ozbiljno. Online plaćanja na www.vjeverica.me  se izvršava na način što vas shop prilikom izvršavanja transakcije preusmjerava na E-commerce servis NLB banke sa kojom sarađujemo. Taj servis ima implementiranu 3D Secure tehnologiju koja podrazumijeva dodatne metode autentikacije Kupca, korisnika platne kartice. Naš sajt ni u jednom momentu nema uvid u podatke koji se tiču Vaše kartice.

Kako mogu pronaći proizvod na sajtu vjeverica.me?

Možete koristiti pretragu tako što ukucate dio naziva ili šifru traženog proizvoda. Naša pretraga radi tako što provjerava termin koji ste ukucali u svim naslovima, specifikacijama i šiframa za robu koja se trenurno nalazi na shop-u a zatim na stranici prikazuje sve proizvode koji odgovaraju Vašem upitu. Pretraživač će probati da odgovori Vašem upitu i tako što će prikazati i proizvode koji su slični odgovarajućim uslovima Vaše pretrage. Na primjer ukoliko pretražujete termin “tablet” prikazaće se ponuda tableta ali i prateće opreme ili dodatne opreme koja se može naći u našoj online prodavnici. Ako ne možete da pronađete ono što tražite probajte da pretražujete koristeći glavni meni koji se nalazi na vrhu strane ispod našeg logotipa, gde cete naći određene grupe i podgrupe robe. Na katalog stranama možete upotrijebiti naše napredne filtere koji se nalaze sa lijeve strane kako biste odabrali baš ono što je Vama potrebno. Tako možete suziti ili proširiti opseg pretrage. Takođe, omoućena je pretraga i putem indeksa na sredini strane gde možete pronaći proizvod po početnom slovu naziva istog. U svako doba možete konsultovati naše prodavce mailom, telefonom ili bilo kojim drugim dostupnim načinom komunikacije.

Zašto kada tražim proizvod u pretrazi na sajtu nema rezultata pretrage?

Može se dogoditi da ste tražili proizvod koji nemamo u ponudi. Takođe, može se desiti da ste ukucali pogrešnu frazu koja ne daje rezultate. Možete pokušati da nadete traženi artikal tako što ćete iz glavnog menija odabrati grupu proizvoda a zatim koristiti naše napredne filtere sa lijeve strane kako bi pronašli ono što Vam je potrebno ili koristiti indekse koji se nalaze na sredini naslovne strane i probati da nadete traženi artikal po početnom slovu. Budite slobodni da kontaktirate naše kolege iz prodaje kako bi Vam pomogli u pronalaženju robe koja Vam je potrebna.

Kako mogu poručiti artikle koje ne vidim na web shop-u?

Ako želite da kupite neki artikal koji trenutno nije dostupan na našem web shop-u,  možete kontaktirati naš tim mailom na prodaja@vjeverica.mekako bi se dogovorili sa njima oko nabavke konkretnog modela.

Zašto se na Vašem sajtu prikazuje artikli koji su rasprodati?

Na našem web shop-u prikazujemo artikle koji su bili aktuelni u poslednjih mjesec dana kako bi Vam omogućili da dodavanjem u Listu željapratite ponovno pojavljivanje ili promjenu cijene. Ono što je bitno je da uvijek možete kontaktirati kolege iz prodaje kako bi prokušali da baš taj proizvod nabave za Vas.

Kako mogu da provjerim status moje porudžbine?

Na stranici Moj nalog možete provjeriti status Vaše pošiljke. Postoji više različitih statusa: porudžbina prihvaćena, nalog dat na pripremu, roba na isporuci, roba uručena kupcu.

Da li mogu da izmijenim porudžbinu?

Ako želite u postojeću porudžbinu da dodate neke artikle, onda je potrebno da izvršite novu kupovinu. Dok u slučajevima kada želite da izmijenite robu koju ste poručili, bilo da želite da nešto iz Vaše porudžbine izbrišete ili izmijenite neku od stavki, ne možete to učiniti samo nakon finalnog koraka i potvrđivanja kupovine. U toj sitaciji, najbolje je da nas kako bi napravili željene izmjene.

Kako da znam da sam uspješno izvršio poručivanje robe?

Nakon što izvršite finansijsku transakciju, odnosno kupovinu artikala iz Vaše korpe dobićete e-mail sa povratnom informacijom o poručenoj robi. Da bi bili sigurni, osim foldera Inbox, provjerite i folder Spam / Junk za slučaj da je naš e-mail usmjeren tamo.

Kako da znam da je moja porudžbina prihvaćena i roba data na isporuku?

Kada izvršite poručivanje preko našeg web shop-a, kreće proces obrade Vaše porudžbine. U sklopu tog procesa, kontaktiraće Vas naše osoblje radi potvrde porudžbine i adrese dostave kao i da Vas obavijesti o tome kada možete očekivati isporuku željene robe.

Da li je moguće isporučiti robu na adresu koja se razlikuje od adrese koju sam koristio pri registraciji?

Kada poručujete robu, u toku samog procesa, imate polje gdje treba da unesete adresu na koju želite da roba bude dostavljena. Potrebno je da u tom polju unesete tačne podatke za dostavu. Takođe, možete to posebno naglasiti u polju “Napomena” koje Vam se otvara u jednom od koraka pri poručivanju robe iz Vaše korpe.

Želim da robu pošaljem kao poklon?

U tom slučaju naglasite samo na koju se adresu poklon dostavlja. Prilkom poručivanja robe, u jednom od koraka, biće postavljen upit na koju adresu želite da roba bude dostavljena. Dovoljno je da u predviđenim poljima unesete tačne podatke za dostavu. Takođe, možete to posebno naglasiti u polju “Napomena” koje Vam se otvara u jednom od koraka pri poručivanju robe iz Vaše korpe. Ne zaboravite da kao način plaćanja odaberete bilo koji drugi način osim “Plaćanje prilikom preuzimanja“ jer osoba, kojoj šaljete poklon, neće biti tako prijatno iznenađena ako bude morala da plati poklon koji ste joj poslali.

Mogu li proizvod da poručim preko web shop-a a da ga preuzmem lično?

Ako želite lično da preuzmete proizvod, potrebno je da to isto navedete prilikom poručivanja robe. Neko od kolega će Vas kontaktirati kako bi se dogovorili oko vremena preuzimanja robe sa naše adrese Bulevar crnogorskih junaka 101, Biznis inkubator Centar – Cetinje. Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.

Da li robu mogu poručiti telefonom?

Možete poručiti robu i pozivom na naš broj telefona : 067 35 31 32 ili mailom na prodaja@vjeverica.me  .

Dovoljno je samo da našim kolegama iz prodaje kažete koju robu želite da naručite i da se nakon što potvrdite da je to artikl koji tražite i cijenu istog, dogovorite oko načina plaćanja i adrese isporuke robe. Svakako Vam preporučujemo da se prijavite na našem sajtu, zbog svih pogodnosti koje smo Vam omogućili i benificija koje su u  pripremi za sve naše registrovane korisnike.

Koje sve brendove prodajete?

Molimo Vas pogledajte naš A-Z brend indeks.

Da li mogu da sačuvam izabrane artikle u korpi?

Artikli koje ste odabrali će biti u Vašoj korpi ali time nije rezervisana tako da ne možemo garantovati da će ona biti raspoloživa u momentu kada se budete odlučili da istu i kupite. Ukoliko želite da rezervišete robu morate završiti kompletan proces poručivanja robe.

Da li mogu da otkažem porudžbinu?

Možete otkazati porudžbinu u svakom momentu do konačno izvršene kupovine i transakcije. Za više informacija pogledajte našu stranicu Izmjena poružbine.

Kako mogu da provjerim istoriju mojih ranijih kupovina?

Da bi provjerili prethodne kupovine koje ste izvršili kod nas, provjerite Vaš nalog kome možete pristupiti nakon registracije klikom na Moj nalog u gorenjem desnom uglu na samom vrhu strane.

Potrebna Vam je pomoć pri izboru?

Naša želja je da Vam pomognemo da napravite najbolji izbor. Tu smo da Vas saslušamo, odgovorimo na sva pitanja i pružimo savjete kako bi obezbijedili potpuno zadovoljstvo pri kupovini. Mi u Vjeverici smo srećni što možemo da Vam budemo od pomoći. I ne zaboravite da je cijela internet zajednica na Vašoj strani, uvijek možete pogledati iskustva i komentare, pitati i savjetovati se sa drugima.

Da li mogu platiti robu online karticom?

U saradnji sa NLB bankom omogućili smo da na našem web shop-u izvršite plaćanje sledećim karticama: Visa, Master i Maestro. Više o načinima plaćanja pogledajte stranicu Načini plaćanja.

Da li mogu pregovarati za cijenu određenog proizvoda?

Mi se uvijek trudimo da Vam naše proizvode nudimo po najboljoj mogućoj cijeni. Ukoliko ipak želite, možete nas kontaktirati a mi ćemo se potruditi da Vam izađemo u susret koliko je to u našoj moći.

Juče sam gledao proizvod i bila je jedna cijena, danas je već druga. Kako je došlo do promjene?

Sve cijene su promjenjljive i najcešće se ovakve promjene dešavaju u skladu sa promjenama na tržištu. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu kontaktirajte nas a mi ćemo provjeriti da li postoji mogućnost da Vam izađemo u susret i traženu robu prodamo po cijeni koju ste prvobitno vidjeli.

U trenutku kada sam poručio robu bila je istaknuta jedna cijena proizvoda, sada je došlo do povećanja cijene. Roba mi još uvek nije isporučena i ne znam po kojoj cijeni će mi biti naplaćeno?

Roba koja Vam se isporučuje naplaćuje se po važećem cjenovniku na dan poručivanja robe, odnosno po predračunu koji ste dobili mailom u momentu poručivanja. To znači da bilo koja naknadna promjena cijene neće uticati na Vašu porudžbinu.

Kako mogu provjeriti da li isporučujete robu u moj grad?

Roba se isporučuje na adrese svih mjesta na teritoriji Crne Gore. 

Da li isporučujete robu van Crne Gore?

Nažalost, trenutno ne postoji mogućnost dostave robe van teritorije Crne Gore. 

Kada mogu da očekujem dostavu robe ako sam je poručio u petak?

Ukoliko ste poručivanje (za robu koja nema posebnu napomenu o vremenskom roku dostave robe) izvršili najkasnije do 14:00h, isporuka za Podgoricu je prvi radni dan. Za sve ostale sve ostale gradove je najkasnije za 48h od prvog radnog dana. Više informacija možete naći na stranici Dostava.

Kada mogu da očekujem isporuku ako sam je porudžbina izrvšena tokom vikenda ili u petak poslije kraja radnog vremena?

U tom slučaju isporuka će biti (za robu koja nema posebnu napomenu o vremenskom roku dostave robe) biti pripremljena za slanje prvog narednog radnog dana, a na Vašoj adresi će biti u utorak. Isporuka za Podgoricu je sjutra dan, odnosno prvi radni dan ukoliko se porudžbina napravi vikendom. Više informacija možete naći na stranici Dostava.

Da li su troškovi dostave uračunati u cijenu?

Dostava za sve pošiljke vrijednosti iznad 99,99 eur je besplatna. Za sve pakete ispod te vrijednosti trošak dostave je 3,00 eur. Više informacija možete naći na stranici Dostava.

Kada mogu da očekujem isporuku ukoliko je pored naziva artikla posebno naglašen vremenski rok dostave?

Zbog fizičkih ograničenja ili nepredviđenih okolnosti nekada se može destiti da nijesmo u mogućnosti da isporuku izvršimo u roku od 24h sata. Zbog toga je posebno dat nešto veći vremenski okvir dostave kod pojedinih artikala u našoj ponudi. U skladu sa našom politikom brze i pouzdane dostave nastojaćemo da ispoštujemo naznačeno vrijeme. O svim eventualnim promjenama bićete blagovremeno obaviješteni a u prethodnom navedenim slučajevima će Vas konktaktirati neko od kolega kako bi sa Vama sve dogovorio. Za više informacija budite slobodni da nas kontaktirate.